Томо припитомио дивљег вепра у селу Качулице код Чачка: Мићко има 200 кила и трофејне зубе 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Томо припитомио дивљег вепра у селу Качулице код Чачка: Мићко има 200 кила и трофејне зубе
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
03.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – У сеоским домаћинствима најчешће се могу видети овце, краве и кокошке
Томо Бошковић гаји дивњег вепра каоп кућног љубимца, Фото:РИНА

али, у селу Качулице код Чачка у ограђеном тору своје место заузела је и једна шумска животиња. Дивљи вепар Мићко већ осам година може се рећи да је кућни љубимац Тома Бошковића. Свакодневно га храни, али и пушта у шетњу, преноси агенција РИНА.

„Ово је трећа генерација дивљих свиња која се налази у мом домаћинству. Сада је остао само Мићко и водимо рачуна o њему, прирастао нам је за срце. Припитомио се код нас. Посадили смо кукуруз непосредно поред његовог обора, како би увек имали адекватну храну за њега“, рекао је Томо за РИНУ.

Дивљи вепар Мићко, кућни љубимац у домаћинству Бошковића, Фото:РИНА

Кућни љубимац тежак преко две стотине килограма права је атракција у селу подно планине Јелице. Обишли су га бројни мештани, али и путници намерници. Како је лов на дивље свиње дозвољен у овом крају дозвољен, само је Мићко сигуран да неће бити одстрељен.

„Добар је, нисам му ставио брњушку јер не рије земљу. Има огромне зубе, дуге беле кљове.. за њих су ми нудили огромне паре, али нисам пристао. Те зубе ловци иначе користе као трофеј. На располагању има и два хектара шуме у коју га пуштамо да се прошета, тамо се храни жиром, има бару у којој се купа. Касније кад се прошета , намамимо га поново кукурузом да се врати, мада и сам зна где му је место за спавање“, каже Томо.

 

Он додаје да је остало Мићку само да пронађе девојку, дивљу крмачу до стотину килограма, како не би самовао, већ своје парче земље и кукуруз подели и са другима.

„Врло брзо стићи ће једна дивља крмача на наше имање. Надам се да ће добро да се слажу, па да ускоро имамо и Мићкове потомке“, рекао је Томо.

РИНА/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Tomo Bopskovic gaji divlji vepar kucni ljubimac selo Kaculice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.875.893 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)